Kien Hertoghs

kienK1a

Alle items uit de collectie van K studio worden met liefde en toewijding ontworpen door beeldend kunstenaar Kien Hertoghs.

“Het doet me erg veel plezier om deze meubels, die na jaren trouwe dienst zijn afgedankt en in deplorabele staat bij mij belanden, helemaal op te knappen en in ere te herstellen. Daarbij gaat het me absoluut niet om de waarde van het eikenhout, het ingelegde fineer of het koperbeslag, maar om de geschiedenis die ze met zich meedragen. Ze hebben er al verschillende levens opzitten en dat kun je zien. Het heeft te maken met de vanzelfsprekendheid waarmee men meubels afdankt, al naargelang de mode verandert. Het heeft te maken met verzet tegen de heersende massaproductie in een tijd waarin dat echt niet meer kan. Het heeft te maken met respect.”

“Naast het recycle design maak ik meer werk in verschillende disciplines; schilderijen, illustraties, glas-in-lood, keramiek. Ik maak graag gebruik van uiteenlopende technieken, om op een vrije manier met de toepassing van materialen te spelen en elke keer het spanningsveld tussen ‘dromen’ en realiteit op te zoeken. Wil je meer informatie, of kom je graag een keer op atelierbezoek, neem dan gerust contact op.”