Recycle design

K studio maakt recycle design: omdat er zoveel mooie dingen zijn die een tweede kans verdienen. Naast een eigen collectie, doen we maatwerk in opdracht.

De kasten zijn vaak samengesteld uit onderdelen van meerdere voorgangers; op elkaar gestapeld (stapelkasten) of naast elkaar gezet (dwarskasten). Door het gebruik van echte takken linkt het ontwerp terug naar de natuur en krijgen de kasten letterlijk een levendig karakter. Geschilderd in warme, heldere kleuren en afgewerkt met lak is elk ontwerp een duurzaam en gebruiksvriendelijk meubel, waarin de charme van het oorspronkelijke meubel een grote rol heeft gespeeld. De gebruikte takken en stammetjes zijn direct na de snoei geselecteerd en hebben een jaar in het atelier liggen drogen. De net-echte bloemen en blaadjes zijn van zijde. De ogenschijnlijke kwetsbaarheid geeft ze iets subtiels en sierlijks; een blijvend plezier om naar te kijken.

Daarnaast bevat de collectie een grote variatie aan bewerkte gebruiksvoorwerpen zoals spiegels, keukengerei, schalen, lampen enz. Ook hierin is de hand van K studio duidelijk te herkennen.

Hieronder de verschillende stadia die de kastjes doorlopen: eerst selectie, dan maatwerk & restauratie, gevolgd door toevoeging van takken, aanbrengen van grondverf en uiteindelijk het schilderen & lakken.

 

5 fases van recycle design