Over K studio

Ursus-1-klein.jpg

K studio maakt recycle design: sprookjesachtige meubels met echte takken. Alsof de kastjes opnieuw boom worden. Ze lijken zo weg te kunnen wandelen, omdat er met het evenwicht is gespeeld. De combinatie van de grillige, ruige takken met de keurig geschaafde kastjes uit het kringloopcircuit is verrassend dynamisch. Hoewel de objecten breekbaar en frêle ogen, zijn ze stabiel en gebruiksvriendelijk. De fraai beklede laadjes vormen een mooi verrassingselement.

De collectie bevat ook een aantal klokjes: ouderwetse houten pendules waar het uurwerk uit is gehaald zodat er een piepklein kastje ontstaat. Op takkenpootjes en met een prent uit een kunstboek krijgt de tijd een heel ander gezicht.

Daarnaast zijn er nog de slow bowls & slow flows: gerecyclede houten schalen en retro vaasjes, gecombineerd met echte slakkenhuisjes en slakjes van kunsthars.

Op deze website is ook een selectie te zien van het tweedimensionale werk: illustraties in opdracht en vrij schilderwerk.

K studio staat voor hergebruik op een authentieke manier, een tegenwicht in de jungle van overconsumptie. Omdat er nog zoveel moois is dat een tweede kans verdient. Van elk ontwerp in onze collectie is er maar één. 

Over werk in opdracht

Naast ons eigen werk, doen we veel maatwerk in opdracht. Neem gerust contact met ons op als je een dierbaar meubel hebt dat een metamorfose nodig heeft, of een speciaal ontwerp wil laten maken. We kunnen vrijblijvend de mogelijkheden bespreken.

Over de kunstenaar

Alle items uit de collectie van K studio worden met liefde en toewijding ontworpen door beeldend kunstenaar Kien Hertoghs.

kien.jpg

“Het doet me erg veel plezier om deze meubels, die na jaren trouwe dienst zijn afgedankt en in deplorabele staat bij mij belanden, helemaal op te knappen en in ere te herstellen. Daarbij gaat het me absoluut niet om de waarde van het eikenhout, het ingelegde fineer of het koperbeslag, maar om de geschiedenis die ze met zich meedragen. Ze hebben er al verschillende levens opzitten en dat kun je zien.

Ik maak graag gebruik van uiteenlopende technieken, om op een vrije manier met de toepassing van materialen te spelen en elke keer het spanningsveld tussen dromen en realiteit op te zoeken." 

 

Het laatste nieuws